Skip to main content

CV lekkage

Heeft u last van een CV lekkage? Maakt u zich geen zorgen. Lekdetectie is dé specialist op het gebied van lekkages, waar dan ook in huis of uw bedrijf. Als de waterdruk in uw CV-installatie zakt, moet u regelmatig water bijvullen. Dan zit er dus waarschijnlijk een lek. Lekdetectie komt graag naar u toe om de lekkage op te sporen en te repareren.

Warmteverlies door CV lekkage

Om warmteverlies in uw woning op te sporen wordt (veelal) thermografie gebruikt. Warmteverlies kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld warmteverlies door scheuren in leidingen. Om dit probleem te kunnen lokaliseren, maken wij gebruik van de infrarood techniek. Door gebruik te maken van infrarood worden er temperatuurverschillen opgemeten en kan zo de positie van de lekkage aangewezen worden. Ideaal om uw CV lekkage op te sporen.

Opsporen lekkage

Lekdetectie beschikt over meerdere technieken voor het opsporen van lekkages. De infrarood techniek wordt gebruikt bij lekkages in de centrale verwarming (CV), het opsporen van warmwaterleidingen en condensatieproblemen. Als u van plan bent om werkzaamheden (bijvoorbeeld boren) te gaan verrichten aan uw vloer, laat het dan eerst nakijken door middel van een infraroodcamera. Laat u het door ons controleren, dan hoeft u niet meer bang te zijn dat u een leiding van uw verwarming raakt. Een andere techniek waar wij veel kennis over beschikken is ultrasoon. Dit is een goedkope en snelle manier om lekkages mee op te sporen. Elke lekkage beschikt over een geluid, dat niet door een mens kan worden waargenomen. Door ultrasoon toe te passen, wordt het geluid versterkt en kan de lekkage worden gelokaliseerd.

Naast infrarood en ultrasoon maken wij ook gebruik van:

Een CV lekkage kan ook vochtschade veroorzaken op vloeren en wanden. Dit zorgt voor nog meer kosten, als u niet op tijd actie onderneemt! Neem daarom zo spoedig mogelijk contact op met onze vakkundige en enthousiaste medewerkers.