Skip to main content

Lekdetectie Sint Oedenrode

Heeft u last van een lekkage en bent u op zoek naar een lekkagespecialist in de buurt van Sint Oedenrode? Lekdetectie.nl is 24 uur per dag bereikbaar voor calamiteiten en komt zo snel mogelijk naar u toe om het lek te detecteren en te repareren. Wij maken gebruik van de modernste technieken om een lekkage op te sporen. Door onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van lekdetectie bent u snel van uw problemen af. Bovendien is hak- en breekwerk bijna nooit nodig.

Lekdetectie technieken

Het opsporen van een lek is vaak nog niet zo eenvoudig. Vaak ziet u druppels of vochtkringen verschijnen op een bepaalde plek, maar dat is lang niet altijd de locatie van het lek. Om de exacte plek van de lekkage vast te stellen, kunnen wij gebruik maken van verschillende technieken. Welke we gebruiken, hangt af van de aard van het lek. Voor een lekkage in de vloerverwarming gebruiken we bijvoorbeeld een andere methode dan voor het opsporen van een lek in de afvoer. Enkele voorbeelden:

  • Infrarood lekdetectie: Hiermee kunnen we lekken opsporen in verwarmingsinstallaties zoals vloerverwarming of CV-leidingen. Met de infrarood camera detecteren we de locatie van het lek exact, zodat muur of vloer alleen op die plek opengemaakt hoeft te worden.
  • Akoestische lekdetectie: we luisteren met een stethoscoop op verschillende plekken naar de muren. Er is altijd een ruisfrequentie aanwezig, maar op de plek waar een lek in de leiding zit, is dat geluid hoogfrequenter. Zo kunnen we de locatie van het lek nauwkeurig bepalen. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om lekdetectie uit te voeren. Vaak gebruikt in combinatie met andere technieken, om resultaten te bevestigen.
  • Ultrasoon lekdetectie: Door middel van een zender en een ontvanger die met elkaar communiceren, sporen we het lek op. De zender zend een ultrasoon geluid uit, dat door de ontvanger wordt opgepikt. Het geluid van het lek, dat niet door het menselijk oor kan worden waargenomen, wordt op deze manier versterkt. Het is een nauwkeurige en relatief goedkope methode die bovendien de herstelkosten beperkt. Dat komt doordat we heel lokaal kunnen openbreken en zo het lek herstellen.

Lekdetectie én reparatie in Sint Oedenrode

Ook als u al precies weet waar het lek zit, kunt u ons inschakelen om de reparatie uit te voeren. En heeft u waterschade door de lekkage, of misschien wel door hevige regenval? Wij  hebben de juiste technieken en machines in huis om de boel zo snel mogelijk weer droog te krijgen.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor calamiteiten. Bel daarvoor naar 040-2421234. Heeft u vragen over onze diensten? Stuur ons een berichtje, of maak gebruik van de chat tijdens kantooruren. Wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Lekdetectie in de regio Eindhoven.
Lekdetectie.nl banner