Skip to main content

Endoscoop

Endoscopie wordt o.a. toegepast bij lekkages in afvoerkanalen, rookgaskanalen, ventilatiekanalen, zwembaden en vijvers. Met de endoscoop is het voor ons mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Denk hierbij aan afvoerbuizen, spouwmuren, baden en douchebakken.

De endoscoop is een flexibele slang van 3 meter lang die niet dikker is dan 8 millimeter. In de kop bevindt zich een camera die wij in alle richtingen kunnen bewegen. Op de monitor ontvangen wij het beeld dat de camera registreert. Wanneer de lekkage is gevonden, maken wij hier een foto of filmpje van. Endoscopie wordt ook vaak voor preventieve maatregelen ingezet. De endoscoop is namelijk in staat om corrosie en kleine haarscheurtjes in beeld te brengen. Hierdoor kunnen probleemgebieden in kaart worden gebracht en wordt een lekkage voorkomen.

In de buurt van de lekkage is er altijd wel een gaatje waardoor onze endoscoop naar binnen kan. Als dit niet het geval is, boren wij een klein gaatje van 8 millimeter. Nadat de lekkage is opgespoord, kan dit gemakkelijk weer worden afgedicht. Wilt u meer informatie van Lekdetectie over deze dienst? Neem dan contact met ons op!