Skip to main content

Lekdetectie Gelderland

Zoekt u een lekdetectie specialist die u in de regio Gelderland kan helpen? Braat Lekdetectie uit Waalre help ook in Gelderland snel en professioneel wanneer u een lekkage heeft of vermoedt. U kunt ons 24 uur per dag bereiken en wij zorgen ervoor dat de lekkage snel en efficiënt wordt opgespoord. Heeft u een acuut probleem? Bel ons direct op 040-242 1234!

Lekdetectie in Gelderland, snel en efficiënt

Braat Lekdetectie maakt gebruik van geavanceerde apparatuur, moderne én traditionele technieken om elke lekkage snel en efficiënt op te kunnen sporen. Zo wordt onnodig hak- en breekwerk voorkomen en kunnen wij zeer nauwkeurig de plaats van het lek bepalen. Ook als het gaat om bijvoorbeeld vloerverwarming of een lekkage ergens onder de douchebak. Afhankelijk van de aard en de plaats van het lek, kiezen we voor een bepaalde methode. De lekkage kan bijvoorbeeld zitten in:

24-uursservice voor lekdetectie in Gelderland

Het kan voorkomen dat er echt haast geboden is bij het verhelpen van het lek. Vaak spelen weersomstandigheden hierin een rol, zoals hevige regenval of stormschade door harde wind. Het kan ook zijn dat er plotseling een rioleringsbuis of afvoerkanaal barst, en dan kunnen de problemen al snel erg groot worden. Daarom is Braat Lekdetectie 24 uur per dag bereikbaar en in die gevallen komen wij dan ook met spoed ter plaatse.

Waterschade

Is er als gevolg van het lek veel waterschade ontstaan? Ook dan kunnen wij veel voor u betekenen. Braat Lekdetectie beschikt namelijk ook over de juiste apparatuur om de ruimte zo snel mogelijk weer droog te krijgen. Allereerst kunnen we het water wegpompen, en vervolgens kunnen wij met diverse apparatuur de boel weer droog krijgen. Daarvoor gebruiken we bijvoorbeeld blowers en bouwdrogers. Naast water kunnen we bijvoorbeeld ook olie wegpompen.

Lekdetectie methodes

Wanneer we kiezen voor een methode, zorgen we er natuurlijk altijd voor dat de methode in verhouding staat tot de kosten die hiervoor gemaakt worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Akoestische lekdetectie
    Een eenvoudige en beproefde methode om een lek in bijvoorbeeld een muur op te sporen. Met een stethoscoop kunnen we de plek van de lekkage opsporen; elk lek geeft namelijk een bepaald geluid.
  • Infrarood techniek
    Warmtelekken kunnen hiermee vrij eenvoudig worden opgespoord tot op enkele centimeters nauwkeurig. Een uitkomst bij bijvoorbeeld vloerverwarming, want het kan veel hak- en breekwerk schelen!
  • Endoscopie
    Is er een lekkage in een afvoer- rookgas- of ventilatiekanaal? Of vermoedt u een lek in het zwembad of in uw vijver? Met een endoscoop kunnen we ook op lastig bereikbare plekken komen, zoals in de spouw of onder het bad. De flexibele slang is niet meer dan 8 mm breed, waardoor zelfs het kleinste gaatje groot genoeg is om naar binnen te gaan.

Er zijn nog veel meer technieken die we kunnen gebruiken, zoals de kleurstoftest, de rooktest, een rioolcamera inspectie en de traceergas techniek. Kijk voor alle technieken en de uitleg onder Lekdetectie technieken.

Meer weten over lekdetectie in Gelderland?

Heeft u ons nodig voor een lekkage? Vermoedt u een lek maar weet u het niet zeker? Neem dan altijd even contact met ons op. Wij adviseren u graag en zijn indien nodig zo snel mogelijk ter plaatse, of u nu in de regio Nijmegen, Tiel, Arnhem of Zaltbommel woont. Zorg ervoor dat u niet te lang wacht om grotere schade te voorkomen!

Lekdetectie in de regio Eindhoven.