Skip to main content

Zwembad lekkage

Een lekkage in uw zwembad opsporen is een van onze specialiteiten. Zwembaden maken gebruik van diverse filters, pompen, verlichting en bovenal grote hoeveelheden water. Deze elementen zijn allemaal zeer gevoelig voor lekkages. Een veel voorkomende oorzaak van lekkage in een zwembad, zijn scheurtjes in de bodem of in de wanden. Doordat er veel druk op de bodem en wand van een zwembad staat, groeien scheurtjes snel van klein naar groot.
Ook skimmers en de pompinstallatie staan ook onder grote druk. Door de grote hoeveelheden water die hier doorheen stromen, kunnen de skimmers scheef komen te zitten. Dit resulteert in een lastig op te sporen zwembad lekkage. Ook de leidingen tussen de pompinstallatie en het zwembad kunnen in de loop der tijd aan slijtage onderhevig zijn. Hierdoor worden de leidingen minder sterk en zullen op den duur gaan scheuren en lekken.

Zwembad lekkage opsporen?

Hoe werkt het opsporen van een lekkage precies? Allereerst gebruikt men de ervaring van de vakmannen. Middels een visuele inspectie bekijken ze de meest voorkomende oorzaken van lekkage. Hierna vindt de vochtmeting plaats. Hiermee kunnen ze verdachte zaken rondom het bad opsporen. Niks opvallends? Tijd voor de drukmeting. Skimmers en lampen worden afgesloten en de drukmeting wordt uitgevoerd van de pompinstallatie naar het zwembad. Nog een methode om de opening te vinden is door milieuvriendelijke kleurstof in het water te druppelen. Daarnaast kunnen we leaktracking inzetten: het opsporen van lekkages door gebruik te maken van elektriciteit. Het gebruik van impulsmetingen is de laatste methode voor het opsporen van lekkages. Hierbij verstuurt men geluidsimpulsen onderwater.

Verschillende technieken zwembad lekkage opsporen

Er zijn diverse technieken beschikbaar om te bepalen waar in uw zwembad de lekkage zich bevindt. Problemen zijn op te sporen met een o.a. een rioolcamera, een endoscopie of vochtmeting. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van de techniek kleurstoftest. Een voorwaarde om succesvol te kunnen zijn met deze techniek, is dat de lekkage actief moet zijn. Als er geen sprake is van uitbreiding van een vochtplek, dan bestaat er maar een kleine kans dat deze techniek helpt.  Met onze technieken kunnen wij de oorzaak van uw lekkage vinden zonder enige schade aan te brengen. Na het traceren van de lekkage in uw zwembad, adviseren wij u over het oplossen van de lekkage.

Laat uw lekkage niet langer wachten. Neem direct contact op met Lekdetectie!

Lekdetectie Zwembad lekkage België