Skip to main content

Afvoer lekkage

Heeft u last van een afvoer lekkage? Heeft u ondersteuning nodig bij het opsporen en oplossen van uw lekkage? Zoek niet verder, want Lekdetectie heeft dé oplossing! Met onze kennis, ervaring en moderne opsporingstechnieken en apparatuur hebben wij het lek snel gelokaliseerd zodat de herstelwerkzaamheden zo gauw mogelijk kunnen beginnen.

Oorzaken van een afvoer lekkage

Een lekkage aan de afvoer kan veel verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken is verstopping. Hier is een afvoer nu eenmaal erg kwetsbaar voor. Wanneer water zich door de verstopping ophoopt, zal het zich een andere weg naar buiten moeten vinden.

Een andere veelvoorkomende oorzaak is een breuk in de afvoer. Een afvoer kan beschadigd raken door verbouwing, verzakking of andere werkzaamheden. Het probleem is dan vaak urgent; wij staan voor dit soort problemen dan ook 24 uur per dag voor u klaar om de schade te beperken en het lek op te sporen en te dichten.

Rioolinspectie

Een lekkage in de afvoer of de riolering kunnen wij lokaliseren door middel van een rioolinspectie. Op deze manier worden scheuren en gaten, maar ook onvoldoende afschot snel inzichtelijk. Een rioolinspectie is erg kostenbesparend. Afvoer- en rioolleidingen hoeven niet te worden opgegraven voor een visuele controle. De herstelwerkzaamheden kunnen gericht worden uitgevoerd, zodat u veel bespaart op de herstelwerkzaamheden.

Kom daarom voor het oplossen van afvoerlekkages naar Lekdetectie.nl! Onze ervaren en vakkundige medewerkers staan 24-uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaar.

Wij maken voor het opsporen van een verstopte afvoer voornamelijk gebruik van:

Voorkom een lekkage in de afvoer

Veel problemen zijn te voorkomen, zeker wanneer ze ontstaan door een verstopping. Soms is een afvoer gewoon niet goed gemaakt, of is er door bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden schade ontstaan. Soms speelt ouderdom ook een rol: oude afvoerbuizen kunnen versleten zijn. Maar we kunnen wel een aantal tips geven om verstopping te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan simpele maatregelen, zoals:

  • Een afvoerzeefje in de gootsteen;
  • een filter in het doucheputje zodat er geen haren in terecht komen;
  • Spoel de afvoer regelmatig door met heet water. Met koffiedrab verwijdert u ook hardnekkiger vuil!
  • Water met soda is ook goed voor uw afvoer, en lang niet zo schadelijk als allerlei chemische middeltjes;
  • Voorkom vetten in de afvoer, dat spoelt moeilijk weg en ander vuil zal zich hieraan gaan verkleven.

Contact

Neem contact met ons op als u meer wilt weten, of als wij iets voor u kunnen betekenen. Wij helpen u graag!

Lekdetectie.nl banner