Skip to main content

Lekdetectie Weert

Heeft u snel een lekdetectie specialist nodig in Weert of omgeving? Braat Lekdetectie is snel ter plaatse en u kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken. Een lek kan het beste zo snel mogelijk opgespoord worden; wanneer u lang wacht, kan de schade snel groter worden. Aarzel daarom niet en neem snel contact met ons op. Ook als u alleen advies wilt, raden wij u aan om snel contact op te nemen. Wij helpen u graag!

Efficiënte lekdetectie in Weert

Door gebruik van geavanceerde, maar soms ook traditionele detectietechnieken zorgen wij ervoor dat de lekkage snel is opgespoord, zonder dat daar hak- en breekwerk voor nodig is. Ook als het lek is opgespoord, bespaart u zichzelf daardoor veel kosten: u hoeft niet meer te zoeken en alleen op de plaats van het lek kan eventueel een opening nodig zijn om het te herstellen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een lekkage in de vloerverwarming eenvoudig op enkele centimeters nauwkeurig lokaliseren met infraroodtechniek. Andere technieken die we zoal gebruiken zijn bijvoorbeeld:

  • Akoestische lekdetectie, waarbij we met een stethoscoop luisteren naar muren. Een lekkage heeft een specifiek geluid dat wij zo eenvoudig kunnen traceren;
  • Kleurstoftest, waarbij een ongevaarlijke kleurstof in de leiding wordt geïnjecteerd. Waar de kleurstof zichtbaar wordt, zit vermoedelijk de lekkage;
  • Ultrasoon, waarbij een zender en een ontvanger communiceren met elkaar;
  • Endoscopie, waarbij een dunne, flexibele slang met een cameraatje in de kop wordt ingebracht in moeilijk bereikbare plaatsen zoals spouwmuren, afvoerbuizen of onder een bad.

Naast bovenstaande detectietechnieken gebruiken we er nog veel meer. Afhankelijk van het type lekkage (afvoer, water– of gasleiding, dak of plafond, verwarming etc.), en de plaats waar deze zich bevindt, zullen we de keuze maken voor de meest efficiënte optie.

Lekdetectie met rapportage

Wanneer wij een lekdetectie bij u in Weert komen uitvoeren, zullen we daarvan ook een duidelijke rapportage afleveren. Deze heeft u vaak nodig wanneer u lekkageschade wilt verhalen op de verzekering. De meeste verzekeringen zullen de lekdetectie in veel gevallen vergoeden. Een rapportage eisen ze vrijwel allemaal, en wij regelen dit graag voor u.

Meer informatie en contact

Heeft u snel een lekdetectie specialist nodig in Weert? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 040-2421234! Ook als u meer informatie wilt of advies nodig, kunt u ons altijd even bellen of mailen. Wij helpen u graag!

Lekdetectie in de regio Eindhoven.