Skip to main content

Lekkage in huis

Een lekkage in huis kan op verschillende plekken ontstaan en kan in sommige gevallen zorgen voor grote schade. Lekkages kunnen op verschillende plaatsen in huis ontstaan. Denk hierbij aan: het dak, plafond, badkamer of in de vloerverwarming. Bij alle gevallen van lekkage is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wanneer u bij lekkage in huis lang wacht met het inschakelen van lekdetectie, wordt de schade als maar groter en ook de kosten zullen dan oplopen.

Verschillende vormen lekkage in huis

Hieronder beschrijven wij voor u de meest voorkomende vormen van lekkage in huis:

  • Badkamerlekkage:
    In meer dan de helft van de gevallen worden wij ingeschakeld om lekkage in de badkamer op te lossen. Meestal ontstaan deze lekkages in de waterleidingen, maar ook slecht (onderhouden) voeg- en kitwerk kan voor lekkages zorgen. Dankzij lekdetectie zal de lekkage snel opgespoord worden en zal het hak- en breekwerk beperkt blijven.
  • Daklekkage:
    Vaak ontstaat daklekkage door wind en storm, maar ook lekkages bij een dakkapel of dakgoot komen vaak voor. De lekkage aan het dak is vaak met het blote oog te zien, toch maken wij ook gebruik van lekdetectie om alles op te sporen. Dit gebeurt door middel van rookgas.
  • Plafond lekkage:
    Dit is één van de vervelendste vormen van lekkage in huis. De oorzaak van een lekkage aan het plafond is namelijk vaak moeilijk te vinden. Dit omdat de lekkage niet zit op de plek waar de vochtkringen op het plafond zitten. Dankzij het gebruik van lekdetectie zullen wij de lekkage vinden.

Ontdekt u een lekkage in huis, twijfel dan niet en neem contact met ons op!