Skip to main content

Gevel lekkage

Merkt u dat er water door de gevel naar binnen dringt? Heeft u last van vochtplekken in de buitenmuren van uw woning? Dan kan het zijn dat er sprake is van een gevel lekkage. Het lokaliseren van zo’n lek kan Lekdetectie.nl snel voor u verzorgen door gebruik te maken van de nieuwste meettechnieken.

Snel opsporen van een gevel lekkage

Het is belangrijk dat de lekkage zo vlug mogelijk wordt opgespoord, zodat de herstelwerkzaamheden snel van start kunnen gaan. Een lek in de gevel kan verschillende oorzaken hebben:

  • Er zitten scheuren of gaten in de buitenmuur of in het metselwerk;
  • Het voegwerk tussen de stenen kan verouderd of beschadigd zijn;
  • De dakgoot of de regenpijp kunnen verstopt zitten, waardoor het water niet goed weg kan lopen en langs de gevel naar beneden stroomt;
  • Een slechte afdichting bij ramen en deuren;
  • Slecht isolatiemateriaal, waardoor vocht zich kan ophopen in de muur.

Voor het detecteren van het lek gebruiken wij verschillende opsporingsmethodes:

  • Endoscopie: we kunnen hiermee de spouw van de gevel inspecteren en controleren op scheurtjes of openingen;
  • Thermografie: met infrarood technologie achterhalen we temperatuurverschillen in de gevel;
  • Visuele inspectie: met het blote oog kunnen we vaak tekenen van lekkage vinden, zoals vochtplekken, vochtstrepen, schimmel op de muur of verkleuringen.

Met een visuele inspectie wordt lang niet altijd de exacte locatie opgespoord. Daarom kunt u de opsporing van de oorzaak van het lek beter overlaten aan de specialisten van Lekdetectie.nl. Met onze apparatuur vinden we snel de exacte plaats van het lek en kan hier adequaat op worden gereageerd.

Bel direct voor lekdetectie in uw gevel

Schakel ons in voor een snelle detectie van de lekkage. Wij komen binnen 24 uur bij u langs en maken een meetrapport op. We sturen u direct een offerte met de te verwachten kosten. Wij zijn telefonisch te bereiken op +31(0)40-2421234. Of ga naar onze contactpagina en laat een berichtje voor ons achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Lekdetectie.nl banner