Skip to main content

Waterlekkage

Een waterlekkage kan ineens ontstaan. Is er de ene dag nog niks aan de hand, de volgende dag kunt u ineens natte kringen op de muur of op het plafond ontdekken. Bij een lek is het belangrijk om snel hulp in te schakelen, dit om erger te voorkomen. Wanneer u te lang wacht met het opsporen van een waterlekkage kan er flinke schade aan uw woning ontstaan. Bovendien ontstaat een lekkage vaak niet op de plek waar de schade openbaart. Het is hierdoor zaak om echte specialisten in te schakelen voor het verhelpen van uw problemen.

Waterlekkage: mogelijke oorzaken

Een waterlekkage kan op allerlei manieren ontstaan. De meest gehoorde oorzaken ervan zijn achterstallig onderhoud, extreem weer of incidenten zoals per ongeluk een waterleiding raken wanneer iemand in een muur boort.

Waterlekkage vanaf het dak

Vaak begint een waterlekkage door achterstallig onderhoud van het dak of de dakgoot. Vooral platte daken kunnen erg gevoelig zijn voor lekkages, zeker als de dakbedekking al wat verouderd is. Een dak staat altijd bloot aan verschillende weersinvloeden die af en toe ook best extreem kunnen zijn: warmte en vorst kunnen ervoor zorgen dat de dakbedekking gaat barsten of aan de randen los gaat laten. Het is dan ook belangrijk om het dak regelmatig te controleren en te onderhouden. Wanneer u een lek in het plafond ontdekt dat vanwege een zwak dak is ontstaan, is het dak vaak al behoorlijk beschadigd. Maak ook regelmatig de dakgoot schoon; als deze verstopt raakt, kan hij overstromen en het water kan zelfs onder de dakpannen de dakconstructie binnendringen.

Lekkage plafond

Schade aan het plafond door water komt regelmatig voor. Vaak ontstaat dit door een lekkende waterleiding boven het plafond, een verstopte afvoerbuis of een slecht gekitte voeg in de badkamer. De lekkage is vaak te herkennen aan de (verkleurde) kringen op het plafond.

Lekkage muur

Wanneer u vlekken op de muur aantreft die zijn ontstaan door een waterlekkage, wil dat nog niet zeggen dat de lekkage zich op dat punt bevindt. Lekdetectie.nl heeft de juiste apparatuur in huis om elke lekkage op te sporen.

Opsporingsmethodes

Iedere vorm van een lekkage moet zo snel mogelijk worden opgespoord met de juiste methode. Deze methode verschilt per lekkage, het is dus onmogelijk om één methode toe te passen voor de verschillende vormen van waterlekkage. Elke soort lekkage vraagt om specifieke detectietechnieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Opsporing door middel van endoscopie: deze methode is ideaal bij lekkages in moeilijk toegankelijke ruimtes. Omdat de endoscoop flexibel is, kan deze zich door moeilijke bochten wringen en de waterlekkage opsporen.
  • Opsporing door middel van akoestiek: bij waterlekkage in drukhoudende leidingen komt geruis vrij. Deze worden hoorbaar gemaakt door het geluid te versterken.

Dankzij onze 24-uursservice kunnen wij u 7 dagen per week, 24 uur per dag van dienst zijn wanneer u een lekkage ontdekt. Wij zijn gevestigd op meerdere locaties in Nederland, waardoor wij u snel kunnen helpen en de bron opsporen. Neem daarom direct contact op met Lekdetectie. Onze medewerkers helpen u graag stap voor stap verder. Wij helpen u verder waar andere bedrijven stoppen!