Skip to main content

Waterlekkage opsporen

Naast dat waterlekkage erg vervelend is, moet het ook snel opgespoord worden om grotere schade te voorkomen. Een waterlekkage opsporen gaat verder dan alleen het zoeken naar natte vlekken op de muren. Vaak bevindt de werkelijke lekkage zich ergens anders, bijvoorbeeld hoger in de muur.

Een oorzaak van waterlekkage kan een gesprongen of versleten waterleiding zijn. Hierdoor zal het water in uw muren, plafond en vloeren gaan zitten en is er een kans dat uw woning ernstig beschadigd raakt. Daarom is het tijdig opsporen ervan erg belangrijk.

Waterlekkage kan ook schimmels veroorzaken, dit kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Ook hierom is het tijdig opsporen van waterlekkage van groot belang. Er zijn verschillende soorten waterlekkages, welke op een speciale manier opgespoord kunnen worden. Wij bieden voor allen dé juiste expertise!

Opsporen van waterlekkage waterleiding

Het opsporen van waterlekkage in een waterleiding gebeurt door middel van lekdetectie. Met deze techniek kunnen wij de waterlekkage heel precies opsporen voor u. Hierdoor hoeft er slechts een kleine opening gemaakt te worden en blijven de herstelkosten laag.

Opsporen van waterlekkage afvoer

Het opsporen van waterlekkage in een riolering of afvoer gebeurt door middel van rioolinspectie. Op deze manier kunnen wij waterlekkage opsporen.

Gaten, scheuren of onvoldoende afschot worden op deze manier snel zichtbaar. Omdat de afvoer- of rioolleidingen niet opgegraven hoeven te worden, is deze manier van het opsporen van waterlekkage kostenbesparend. Het herstelwerk kan dan gericht uitgevoerd worden.

Opsporen van waterlekkage CV

Het opsporen van waterlekkage in de centrale verwarming (CV) gebeurt door middel van thermografie. Warmteverlies kan veroorzaakt worden door scheurtjes in de leidingen. Temperatuurverschillen worden opgemeten door middel van infrarood.

Op deze manier kan de precieze locatie van de lekkage aangewezen worden. Het opsporen van waterlekkage met behulp van infrarood kan gebruikt worden bij lekkage in de CV en bij andere condensatieproblemen.