Skip to main content

Lekdetectie kosten

Lekdetectie kosten zijn moeilijk aan te geven. Dit komt door het gebruik van verschillende lekdetectie technieken en de tijd die nodig is voor het vinden van de lekkage. U kunt altijd contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft. Lekdectie geeft u vervolgens een inschatting van de kosten. Hieronder volgt een korte uitleg over hoe de prijs berekent word.

Kosten besparen door lekkage zelf op te sporen

Voordat u ons belt om een lekkage op te sporen, kunt u ook even zelf kijken of u het lek kan opsporen. Om zelf een lekkage op te sporen kunt u allereerst alle zichtbare leidingen controleren. Hierbij is het verstandig om de leidingen langs te lopen op vochtplekken of sporen van kalk. Met een stukje keukenrol in uw hand kunt u langs de leidingen gaan om er achter te komen of er ergens vocht op de leidingen te vinden is.

Door vochtplekken op de muur of in het plafond te volgen, kunt u zelf al vaak een goede inschatting maken waar het lek ongeveer zal zitten. Daar waar de schade het grootst is, zal het lek ergens zitten. Ook aan kromgetrokken en verkleurde kitranden kunt u zien dat het lek dichtbij is.

Wat kost lekdetectie?

De kosten voor een lekdetectie zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zodra er specialistische apparatuur en veel tijd nodig is om een lek te vinden liggen de kosten al gauw rond de 375 euro excl*. btw. Een lekdetectie kun je laten doen door een lekdetectie specialist(e) of een loodgieter. Bij lekkage is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verhelpen, omdat je anders last kunt krijgen van schimmels in je woning en kan het water je meubilair tegen de muren aantasten.

* Genoemde prijzen zijn ter indicatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Claimen lekdetectie kosten

Vaak worden de kosten van lekdetectie vergoed door de verzekering. Bekijk daarom altijd de voorwaarden van uw verzekering om te zien of dit voor u het geval is. Lekkages in leidingen veroorzaakt door verstoppingen en lekkages van weersinvloeden worden vaak wel vergoed. Lekkageschades door slecht onderhoud van kitnaden en open ramen worden bijvoorbeeld niet vergoed.

Wanneer de oorzaak van de lekkage door ons is vastgesteld door middel van lekdetectie, stellen wij een rapport op. Ook uw verzekeraar maakt graag gebruik van deze rapportage. De verzekeraar is namelijk een voorstander van het gebruik van lekdetectie bij lekkages. Wanneer u de kosten van lekdetectie wilt declareren bij de verzekeraar, dient u een schadeformulier in te vullen. Deze vindt u vaak op de website van de verzekering. Naast het rapport raden wij u aan om foto’s en filmpjes te maken van de schade. Zorg ervoor dat dit allemaal zo snel mogelijk gebeurt.

Tot slot kan het voorkomen dat de schade erg groot is of moeilijk om vast te stellen. Wanneer dit het geval is, stuurt de verzekeraar vaak een eigen schade-expert om de schade op te nemen. Wanneer u ben verzekerd voor lekkageschade, worden de lekdetectie kosten door uw verzekering betaald (indien u de lekkage niet kon voorkomen). Wij regelen dan alles met uw verzekering, waardoor u zelf geen kosten hoeft te betalen.