Skip to main content

Gevolgschade lekkage

Heeft u last van gevolgschade lekkage? Gevolgschade aan bijvoorbeeld muren of vloeren ontstaan door lekkages al vrij snel. U kunt dan denken aan vochtkringen of gaten in de muren. Het is daarom van belang om dit zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor dient u na het ontdekken van een lekkage zo snel mogelijk met ons contact op te nemen. Met Lekdetectie bespaart u niet alleen op de kosten, maar ook op onnodig hak- en breekwerk. Omdat wij nauw samenwerken met verzekeraars, is uw verzekering ook een grote voorstander van het gebruik van lekdetectie. Hieronder leest u of verzekeringen de gevolgschade van lekkage dekken en hoe u een claim kunt indienen.

Hoe ontstaat gevolgschade?

Een kapotte leiding kan zorgen voor vochtplekken op de muur of opbollend laminaat. Een lekkage aan het dak kan leiden tot schimmels aan muren en plafonds. Gebarsten tegels kunnen het gevolg zijn van een lekkage in de badkamer. Kortom: gevolgschade kan ontstaan door diverse type lekkages en je herkent het voornamelijk aan vochtplekken en schimmels op muren, vloeren of plafonds, afbrokkelend beton, aangetast behang, houtrot in houten constructies en gebarsten tegels. Maar ook aan een oplopende waterfactuur.

8 goede tips om vervolgschade tegen te gaan

Zonder een lekkage kan er geen sprake zijn van gevolgschade. Gevolgschade ontstaat immers door een lekkage. Hieronder een aantal tips om gevolgschade tegen te gaan.

  • Controleer af en toe de kitranden in de badkamer, keuken en wc en vervang ze op tijd.
  • Voorkom dat leidingen bevriezen en laat uw verwarming altijd op minimaal 15 graden staan.
  • Maak regelmatig uw dakgoten schoon zodat u niet met verstopping te maken krijgt.
  • Zorg voor een goede ventilatie van uw woning.
  • Vul uw cv ketel regelmatig bij en laat deze jaarlijks controleren door een monteur.
  • Zorg voor periodiek onderhoud van je dakbedekking en schoorsteen.
  • Laat in de winter uw buitenkraan leeglopen en sluit deze af.
  • Voorkom dat het riool overbelast raakt en zet een regenton in uw tuin.

Verzekering gevolgschade lekkage

Heeft u twijfels of dat u verzekerd bent voor gevolgschade lekkage? Een opstalverzekering is in de meeste gevallen verplicht bij aanschaf van een woning. Deze verzekering vergoedt namelijk schade aan woningen en andere zaken die hieraan vastzitten. U kunt dan denken aan muren en het plafond, maar ook aan de centrale verwarming. Niet altijd vergoed de verzekeraar de gevolgschade van een lekkage. Dit is afhankelijk van de wijze waarop de schade is ontstaan. Wij handelen graag alles af met uw verzekeraar, wanneer u verzekerd bent voor enige gevolgschade.

Claimen van gevolgschade

Om daadwerkelijk gevolgschade naar aanleiding van een lekkage te claimen, raden wij altijd aan om foto’s (en eventueel ook filmpjes) te maken van de schade. Op de website van de verzekeraar kunt u het schadeformulier downloaden. Deze dient u vervolgens in te vullen voor het claimen. Probeer indien mogelijk ook aankoopbonnen van beschadigde producten mee te sturen. Bij zeer grote schade is er een behoorlijk kans dat een schade-expert wordt ingehuurd door de verzekeraar om de schade op te nemen.

Wacht dus niet langer en vermijdt gevolgschade door lekkage. Neem vandaag nog contact op met Lekdetectie en wij zorgen ervoor dat het lek vakkundig en snel wordt gerepareerd. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en kunnen daarom ieder lek snel te baas zijn!