Skip to main content

Vloerisolatiedroging

Heeft u last van waterschade door heftige regenval of door lekkage? En bent u haastig op zoek naar ondersteuning voor het drogen van uw vloerisolatie? Aarzel niet om Lekdetectie in te schakelen! Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, om grotere schade en kosten te voorkomen. Wanneer u contact met ons opneemt zijn wij altijd snel ter plaatse voor het drogen van waterschade. Wij bieden namelijk een 24-uursdienst, waardoor wij altijd snel uw waterschade kunnen drogen.

Apparatuur drogen waterschade

Wanneer er overtollig water aanwezig is, wordt dit als eerste weggepompt. Wij beschikken over de modernste apparatuur om u van uw waterschade af te helpen en de waterschade te drogen. Wanneer het water is afgepompt wordt de vloer gedroogd door middel van blowers en bouwdrogers. Deze apparatuur kan niet alleen water wegpompen maar bijvoorbeeld ook olie. Bij het drogen van muren is de wijze van droging afhankelijk van het type muur. Zo kan een muur gemetseld zijn of van gipsplaten zijn voorzien. Onze ervaren medewerkers kunnen beoordelen welke apparatuur er gebruikt moet worden voor het drogen van waterschade. Zij weten precies hoe lang er gedroogd moet worden en wat er met de beschimmelde delen gedaan moet worden. Het drogen van waterschade in holle ruimten of in isolatiematerialen moet zorgvuldig uitgevoerd worden. Dit om schimmelvorming te voorkomen. Vaak worden condens- en absorptiedrogers met ventilator gebruikt voor het drogen van waterschade aan plafonds.

Extra snel drogen vloerisolatie

Voor het extra snel drogen van waterschade worden de bovengenoemde apparaten gecombineerd met ventilatoren. Door de snelle luchtverplaatsing van de ventilatoren kan het vocht uit de waterschade sneller verdampen. Het inzetten van ventilatoren kan de droogtijd met 30% versnellen.

Apparatuur voor het drogen van vloerisolatie

Waterschade is al vervelend genoeg, en u zou nog veel meer kosten kunnen krijgen wanneer u uw vloerisolatie als gevolg daarvan zou moeten vervangen. Gelukkig is dat lang niet altijd nodig. Als u er op tijd bij bent en ons direct inschakelt, kan de schade beperkt worden en kunnen wij met speciale apparatuur de aanwezige vloerisolatie drogen zodat deze niet vervangen hoeft te worden. We kunnen hiervoor een speciale isolatiedroger gebruiken, waarmee het vocht in het isolatiemateriaal snel verdampt. Om zeker te weten dat alles goed gedroogd is, kunnen we met speciale vochtmeters het vochtgehalte controleren.

Verzekering drogen na waterschade

Een opstalverzekering dekt vaak schade aan de centrale verwarming, sanitair en leidingen. Wanneer u eigenaar bent van onroerend goed, dan is deze verzekering zo goed als verplicht. U bent dan ook vaak tegen waterschade (en het drogen hiervan) verzekerd. Mocht u twijfelen of u verzekerd bent, neem contact met ons op. Wij kunnen dit precies voor u uitzoeken.

Neem direct contact op

Heeft u waterschade? Is uw vloer, kelder of kruipruimte onder water komen te staan na extreme regenval of als gevolg van een lek in de waterleiding? U kunt ons 24/7 bereiken op ons noodnummer voor het detecteren van een lek en voor het oplossen van waterschade. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt om verdere schade zoveel mogelijk te voorkomen. Door ons zo snel mogelijk in te schakelen, kunnen wij zo snel mogelijk beginnen met het herstellen van de schade en het drogen van uw vloerisolatie.