Skip to main content

Kruipruimtedroging

Heeft u last van waterschade door heftige regenval of door lekkage? En bent u haastig op zoek naar ondersteuning voor drogen waterschade? Aarzel niet om Lekdetectie in te schakelen! Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, om grotere schade en kosten te voorkomen. Wanneer u contact met ons opneemt zijn wij altijd snel ter plaatse voor het drogen van waterschade. Wij bieden namelijk een 24-uursdienst, waardoor wij altijd snel uw waterschade kunnen drogen.

Apparatuur drogen waterschade

Wanneer er overtollig water aanwezig is, wordt dit als eerste weggepompt. Wij beschikken over de modernste apparatuur om u van uw waterschade af te helpen en de waterschade te drogen. Wanneer het water is weggepompt wordt de vloer gedroogd door middel van blowers en bouwdrogers. Deze apparatuur kan niet alleen water wegpompen maar bijvoorbeeld ook olie. Bij het drogen van muren is de wijze van droging afhankelijk van het type muur. Zo kan een muur gemetseld zijn of van gipsplaten zijn voorzien. Onze ervaren medewerkers kunnen beoordelen welke apparatuur er gebruikt moet worden voor het drogen van waterschade. Zij weten precies hoe lang er gedroogd moet worden en wat er met de beschimmelde delen gedaan moet worden. Het drogen van waterschade in holle ruimten of in isolatiematerialen moet zorgvuldig uitgevoerd worden. Dit om schimmelvorming te voorkomen. Vaak worden condens- en adsorptiedrogers met ventilator gebruikt voor het drogen van waterschade aan plafonds.

Extra snel drogen waterschade

Voor het extra snel drogen van waterschade worden de bovengenoemde apparaten gecombineerd met ventilatoren. Door de snelle luchtverplaatsing van de ventilatoren kan het vocht uit de waterschade sneller verdampen. Het inzetten van ventilatoren kan de droogtijd met 30% versnellen.

Kruipruimteruipruimte droging

Water in de kruipruimte is slecht in allerlei opzichten. Het kan de constructie van uw huis aantasten, maar ook het binnenklimaat kan ernstig verslechteren door schimmels die ontstaan door vocht in uw kruipruimte. In eerste instantie lijkt het misschien geen prioriteit te hebben om de kruipruimte droog te maken na het ontstaan van waterschade, maar niets is minder waar.

De kruipruimte heeft verschillende functies. Hij wordt gebruikt voor allerlei leidingen die onder uw huis lopen, maar ook voor isolatie van uw huis. Een goed geventileerde kruipruimte is belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Met behulp van een special kruipruimte pomp kunnen wij al het overtollige vocht van ernstige regenval of een waterlek in uw kruipruimte wegpompen. Door gebruik te maken van ventilatoren zal de kruipruimte sneller droog worden. Verder zullen wij controleren dat de ventilatieopeningen van uw kruipruimte niet verstopt zitten, want lucht moet er goed kunnen circuleren. Als het vocht in uw kruipruimte een gevolg is van een lek, zullen wij uiteraard ook op zoek gaan naar de bron van het lek en zorgdragen voor de reparatie.

Verzekering drogen na waterschade

Een opstalverzekering dekt vaak schade aan de centrale verwarming, sanitair en leidingen. Wanneer u eigenaar bent van onroerend goed, dan is deze verzekering zo goed als verplicht. U bent dan ook vaak tegen waterschade (en het drogen hiervan) verzekerd. Mocht u twijfelen of u verzekerd bent, neem contact met ons op. Wij kunnen dit precies voor u uitzoeken.